Jambalaya

Jambalaya har sitt ursprung i New Orleans, där blandningen av spansk, indiansk, fransk och afrikansk matkultur har skapat det som kallas kreolsk kokkonst.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
4 tomater
2 msk majsolja
2 dl långkornigt ris
4 dl hönsbuljong
200 g lättrökt skinka
Ev 100 g kryddig korv
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
200 g skalade räkor

Gör så här

Hacka löken och skala vitlöksklyftorna. Strimla paprikan. Doppa tomaterna i hett vatten. Skala och hacka dem.

Fräs löken och paprikan i majsoljan några minuter utan att det får färg. Pressa ner vitlöken och tillsätt tomaterna och riset. Fräs en stund under omrörning. Späd ev med lite buljong.

Skär skinkan och korven i bitar. Lägg dem i grytan och späd med resten av buljongen.

Krydda med salt, peppar, timjan och basilika. Koka upp och låt sjuda under lock 20 minuter. Rör till sist ner räkorna och servera omedelbart. Spara ev lite skinka och räkor för garnering.
Visningar:
4527
Sparat:
45

LIKNANDE RECEPT

Jambalaya med c
av nallec
över 2 månader
Enkel Jambalaya..
över 2 månader
Jambalaya på ri
av ewasan1
över 2 månader
Kasslerjambalay
över 2 månader
Gunillas vildsv..
över 2 månader
Vitlöksjambalay
av MrsC
över 2 månader