Jambalaya.

Det lär finnas lika många recpt på jambalaya som det
finns husmödrar i New Orleans, här är mitt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

150 g bacon.
2 gröna paprikor, finstrimlade.
1 gul lök, finhackad
3 dl långkornigt ris.
1 burk hela tomater.
3 vitlöksklyftor, finhackade.
1 tsk timjan.
1 tsk salt.
1/2 tsk nymald svartpeppar.
6 dl kycklingbuljong.
300 g rökt skinka.
250 g skalade räkor.

Gör så här

Skär baconskivorna i breda strimlor .
Stek dem bruna i en gryta och ta upp dem.
Lägg paprika, lök och ris i grytan. Låt det fräsa i baconfettet några minuter. Häll av tomatspadet och hacka tomaterna. Tillsätt dem, vitlöken, kryddorna, buljongen (gjord på tärning) och skinkan.
Rör om och låt koka upp. Koka sakta i 15 minuter.
Vänd ned räkorna koka 3 minuter till.
Servera med varmt bröd, tex baguette.
Visningar:
1330
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.