Jambalaya, Louisiana style

I Lousiana återfinns det enda kök som USA kan kalla sitt eget. Det är en blandning av många olika mat kulturer, som fått leva och utvecklas i över 200år.

Betyg (1 röst)
Antal personer
10 st

Ingredienser

50 g margarin
7 dl gul lök fin hackad
5 dl blekselleri finhackad
3 dl Tasso hackad (starkt kryddad, rökt skinka)
3 dl Andouille cajun korv hackad (kan bytas ut mot kabanossen eller annan kryddstark korv)
1 burk krossade tomater
4 lagerblad
1 msk Tony Chacheres Creole Seasoning
1-3 klyftor vitlök pressade
6 dl ris
5 dl vatten eller en burk öl
1 msk Tennessee Sunshine
Kycklingdelar
räkor mm kan med fördel adderas.

Gör så här

Smält margarin i en stor stekpanna. Tillsätt hälften av lök, celleri och paprika. Fräs i ca 20 minuter. Skrapa botten på pannan. Fräs sedan skinka, korv och resten av lök, celleri och paprika. Stek ca 5 minuter. Häll över i en stor gryta och tillsätt de krossade tomaterna, lagerblad, 1 msk Tony Chachere?s Creole Seasoning, vitlök och Tennessee Sunshine. Låt sjuda under omrörning i 15 minuter. Öka värmen, häll i riset och strö över Creole seasoning samt tillsätt öl eller vatten. Lyft av grytan, täck med lock och låt stå i 15 minuter. Ställ tillbaka grytan och låt koka under lock i 4 minuter. Ta åter bort grytan från värmen och låt stå med locket på tills riset är mjukt, ca 10 minuter. Cjun skinkan Tasso kan bytas ut mot vanlig skinka men för styrkans skull bör då Cajun Meat Magic tillsättas margarinet från början.
Visningar:
6901
Sparat:
65

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.