Janssons frestelse

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ca 10 medelstora potatisar
2 gula lökar
20 ansjovisfiléer
3 dl gräddmjölk
ströbröd
1-2 msk margarin

Gör så här

Skala potatis och lök, skär potatisen i tunna strimlor (det går bra att grovriva i matberedare), skiva löken. Smörj en stor aluminiumfolieform. Varva potatis, lök och ansjovis och avsluta med potatis. Häll på gräddmjölken och lägg på lock och sätt in i frysen.Alternativt "halvgrädda" redan nu, med ströbröd över, i 200 gr ugnsvärme. Frestelsen ska inte få särskilt mycket färg. Låt kallna. Lock på. In i frysen.Färdigställ: Tina i kylen över natten, lägg ev på ströbröd och margarinklickar. Grädda i 200 gr ugnsvärme ca 45 min, halva tiden om Frestelsen förgräddats.
Visningar:
3824
Sparat:
64

LIKNANDE RECEPT

Knuts frestelse
över 2 månader
Kasslerfrestels
över 2 månader
LCHF - Janssons
av tompa48
över 2 månader
Hälla-ut-bröd
av tina62
över 2 månader
skinka/kassler/
av Fiona
över 2 månader
Min goda Jansso
av ros
över 2 månader