Janssons frestelse á la Nils Emil

Kocken Nils Emil eget recept jättegod.

Betyg (7 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

2 gula lökar
Smör till stekning
8 medel stora potatisar
1 burk 125 g ansjovisfiléer med spad
Peppar från kvarn
Ca 3 dl vispgrädde eller grädde och mjölk blandas
2-3 msk ströbröd
Ca 50 g smör

Gör så här

Ugn 200 grader

Skala och skiva löken. Fräs den i smör utan att den tar färg. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Varva potatisen, löken och ansjovisen i en smord ugnssäker from. Börja och sluta med potatis. Peppra lite mellan varven. Slå över ansjovispad och grädde så det täcker. Sikta över ett tunt lager ströbröd och lägg på några smörklickar. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda ca 45 minuter, eller tills potatisen är mjuk och lådan fått vacker färg. Häll på mer grädde om det behövs
Visningar:
6434
Sparat:
189

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader