Japansk kräftwok med wasabitopp

Wasabi är en mycket stark pepparrot som används i japansk matlagning.
Den är grön i färgen och har en intensiv hetta så det gäller att vara sparsam när man tillsätter den i matlagningen.
Här används den i en svalkande kesoröra som används som topping till en teriyakiwok med kräftor.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 g frysta kokta kräftstjärtar
Ca 200 g platta risnudlar
500 g frysta wokgrönsaker
Smör- & rapsolja
1½ dl teriyakimarinad
½ dl rostade sesamfrn

Wasabitopp:
250 g keso
½ tsk wasabipasta
1 msk hackad inlagd sushiingefära

Gör så här

Tina kräftstjärterna. Blanda ingredienserna till wasabitoppen.
Koka nudlarna. Låt dem rinna av. Låt kräftstjärtarna rinna av.

Stek grönsakerna i smör- & rapsolja i en wok eller stor stekpanna.
Rör i marinad, nudlar och kräftstjärtar och värm. Strö över sesamfrön.
Servera med wasabitoppen.
Visningar:
1046
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.