Johannas fyrkantiga kokosbollar

Johannas fyrkantiga kokosbollar

Betyg (2 röster)
Johannas fyrkantiga kokosbollar

Ingredienser

2 dl kokos
1 msk gelatinpulver
3 msk vatten
5 dl strösocker
1 dl vatten
2 äggvitor
1 msk vaniljsocker

Gör så här

Rosta riven kokos i en stekpanna. Lös gelatinpulver i kallt vatten. Låt svälla en stund. Häll strösockeri en kastrull med vatten. Värm och rör tills sockret har smält. Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig. Vispa äggvitor till
hårt skum. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde. Blanda ner vaniljsocker. Häll halva kokosmängden i bottnen av en smord liten långpanna. Häll i smeten och strö på resten av kokosen. Täck med plastfolie och låt stelna ett par timmar i kylen. Skär i bitar.
Visningar:
10931
Sparat:
281

LIKNANDE RECEPT

Kokosbollar recept
Ljusa kokosboll..
över 2 månader
Kokosbollar
av MrsC
över 2 månader
Chokoladdoppade
över 2 månader
Bountybollar
över 2 månader
Kokosbollar
av Lollim
över 2 månader
Mums-mums
över 2 månader