Johanssons köttbullar

Prova dessa goda

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk lökpulver
1 msk svensk senap
1 msk salt
1 tsk vitpeppar
½ tsk malen kryddpeppar
1 tsk strösocker
800 g blandfärs
1 ägg
2 msk rapsolja
1 tsk smör

Gräddsås:
1 dl vatten
2 msk kalvfond
3 dl grädde
1 msk spad från smörgåsgurka
1 tsk vinbärsgelé
salt
vitpeppar

Gör så här

Blanda ströbröd och mjölk. Blanda i grädde. Låt det svälla minst 10 minuter. Blanda i lökpulver, senap, salt, vitpeppar, kryddpeppar och socker. Tillsätt färs och ägg. Blanda väl. Forma till jämna fina bullar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i köttbullra, inte för många åt gången. Och skaka på pannan så att det blir brynta runtom. Minska värmen. Lägg i smöret och efterstek utan lock 3-5 minuter. Ta upp köttbullarn och håll dem varma.

Sås: häll bort fettet. Häll vatten och kalvond i stekpannan och låt sjuda 5 minuter. Vispa i grädde gurkspad och gelé. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar
Visningar:
1763
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Farmors goda kö
över 2 månader
Sås till biff e
över 2 månader