Jonnas goda

Ett gott bröd som funkar till det mesta. Går att göra pitabröd av, jäs då bara en gång.

Betyg (2 röster)
Antal personer
10-15
Jonnas goda

Ingredienser

5 dl ljummet vatten (37grader)
½ dl olja
1 pkt jäst
1 msk grovsalt
½ dl linfrö
½ dl solrosfrö
ca 12 dl vetemjöl

Gör så här

Häll ljummet vatten i en bunke. Lös upp jästen i vattnet och häll sen ner oljan. Häll ner grovsalt, linfrö och solrosfrön.

Kör ner mjölet med degkrokar och kör tills degen är blank och släpper från kanterna. Jäs i cirka 30 minuter.

Knåda degen på mjölat bakbord, baka ut till pitabröd, matbullar eller 2 limpor. (Jag kör oftast limpor). Lägg dem på en och samma plåt. Jäs i cirka 30 minuter till.

Sätt ugnen på 225 grader.

Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda tills bröden fått fin gyllenbrun färg, ca 20 minuter.
Visningar:
2342
Sparat:
52

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader