Jordärtskockssoppa.

Len och krämig soppa på jordärtskockor, funkar lika bra till förrätt som huvudrätt!

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st
Jordärtskockssoppa.

Ingredienser

2 st schalottenlökar
3 dl vitt vin
500 g jordärtskockor
1 msk smör
4 dl grädde
Salt
Peppar

Gör så här

1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid. Lägg ner jordärtskockorna i vattnet så fort de är skalade så blir de inte missfärgade.

2. Skär ner schalottenlöken i lagom stora bitar. Fräs på medelvärme tillsammans med 1 matsked smör. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i cirka 5 minuter under omrörning.

3. Häll på det vita vinet och låt sedan koka ihop tills hälften återstår.

4. Tillsätt grädden och låta allt sjuda i cirka 5 minuter.

5. Mixa soppan slät. Detta gör man bäst med en stavmixer eller i en matberedare.

6. Smaka av soppan med salt och peppar och servera.
Visningar:
20697
Sparat:
302

LIKNANDE RECEPT

Jordärtskocksso
över 2 månader
Potatis- och jo
av ros
över 2 månader
Jordärtskocksso
över 2 månader
Jordärtskocksso
över 2 månader
Jordärtskocksso
över 2 månader