Jordbærtrifli

Dansk söndagsdessert.
Om du är i Danmark, passa på och köp makroner (inte makaroner) Makroner är små mandelmaränger.
Smaskens i desserter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Jordbærtrifli

Ingredienser

28 st. makroner (danska mandelmaränger)
Mandelspån
Ca. 1 1/2 dl sött madeiravin
Ca. 5 dl vaniljmarsankräm (halvfabrikat eller helst hemgjord)

Hemgjord lyxmarsan:
1 skårad vaniljstång
5 dl mjölk
5 äggulor
1 1/2 dl socker
3 msk maizena

Jordgubbskräm
1 l jordgubbar
1,5 dl socker
2 dl vatten

Redning
2 msk potatismjöl
0,5 msk vatten

Garnering:
2 dl vispgrädde
Jordgubbar

Gör så här

Häll madeiravinet i en form eller på en bricka. Sätt i makronerna och häll över mandelspånen. Marinera 1 timma.

Gör en vaniljkräm.
Om du gör den själv kommer receptet här:
Hemgjord lyxmarsan:
Koka upp mjölken med vaniljstången. Rör ihop äggulorna, sockret och maizenan. Om det blir för tjockt tillsätt 1 msk vatten. Häll mjölkkoket över äggblandningen och rör runt. Häll tillbaka koket i grytan. Koka under kraftig vispning tills det blir en tjock kräm. Sila krämen och låt den svalna.

Jordgubbskräm:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Blanda potatismjölet med vattnet och red krämen. Låt krämen svalna.

Montering:
Lägg 4 marinerade makroner och mandel i fyra glascups. Bred ett lager vaniljkräm och ett lager jordgubbskräm över. Lägg tre makroner och upprepa de två krämlagren. Plasta och ställ in i kylen.

Strax innan serveringen:
Vispa grädden. Halvera jordgubbarna.
Garnera och servera.

OBS: det kan vara så att du får marsan och kräm över.
Visningar:
2730
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.