Jordgubb-apelsin Cheesecake

En god cheesecake

Betyg (2 röster)

Ingredienser

150 g digestivekex
125 g smör
600 g Philadelphiaost Original
3 dl yoghurt
3 msk citronjuice
250 g jordgubbar
1 ½ tsk gelatinpulver
0,75 dl socker
1 ½ dl apelsinjuice
1 apelsin

Gör så här

Lägg digestivekexen i en stor fryspåse och knyt igen. Smula sönder innehållet helt med en brödkavel eller med händerna.

Smält smöret, blanda med smulorna och täck bottnen av en bakpappersförsedd springform med blandningen.

Rör ihop Philadelphia, yoghurt och citronjuice med en elvisp. Skölj, rensa och dela jordgubbarna i klyftor.

Koka upp gelatinpulver, socker och apelsinjuicen i en liten kastrull och rör ned i Philadelphia-krämen.

Fördela en fjärdedel av krämen över tårtbottnen och lägg jordgubbarna ovanpå. Spara några till dekoration. Häll sedan resten av Philadelphia-krämen i springformen och bred den slät. Ställ in tårtan i kylskåpet i 3 timmar.

Skala under tiden apelsinen och filea den. Garnera Philadelphia-cheesecaken med några jordgubbar och apelsinfiléer före servering.
Visningar:
2979
Sparat:
75

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader