Jordgubbs- och rabarberpaj

I denna dessert kombineras de härliga smakerna från både jordgubbe och rabarber. Servera gärna pajen med lite vispad vaniljvisp.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

375 g färdig pajdeg

Fyllning:
375 g späda rabarber
375 g färska eller djupfrysta jordgubbar
½ - 1 1/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Ägg till penslingen

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Lägg undan 1/3 av degen. Kavla ut resten av degen mellan plastfolie. Klä en pajform, ca 20 cm i diameter, med degen. Låt degen hänga ner lite över kanten.

Skölj och ansa rabarbern och skär den i jämnstora bitar. Tina och/eller ansa jordgubbarna. Blanda rabarber och jordgubbar och fördela dem i pajen.

Blanda socker och potatismjöl och strö blandningen över jordgubbarna och rabarbern.

Kavla ut resten av degen som ett lock till pajen. Skär ut ett par rundlar som är 2½ cm stora. Lyft försiktigt upp locket och lägg det över pajen. Tryck till kanterna. Pensla locket med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader. Grädda i ytterligare 30 minuter eller tills rabarbern har mjuknat. Täck pajen med aluminiumfolie om den mörknar för tidigt. Låt pajen stå och svalna innan serveringen.
Visningar:
1789
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Rabarberpaj recept
Kickis knäckiga..
över 2 månader
Rabarberpaj med
av lennali
över 2 månader
Avig rabarberpa
av tisel
över 2 månader
Min goda smulra
av ros
över 2 månader
Gudagod rabarbe..
av FBKBA
över 2 månader
Rabarberpaj
av ros
över 2 månader