Jordgubbscoupe med vit choklad- & vaniljkräm.

En doft av sommar!
Denna ljuva dessert är lätt att förbereda till många i glas (eller helt enkelt plastglas)
Till barnens dessert byter du ut likören mot lätt sötad saft.

Den vita chokladkrämen är även idealisk till en fräsch hemmagjord fruktsallad.

Betyg (0 röster)
Antal personer
5 - 6
Jordgubbscoupe med vit choklad- & vaniljkräm.

Ingredienser

Chokladkräm:
1 1/2 dl grädde
300 g vit blockchoklad
3 dl vaniljyoghurt
en bit vaniljstång (kan uteslutas)

Mellanlägg:
ca 6 skivor sockerkaka
1 dl valfri fruktlikör
450 g färska jordgubbar

Gör så här

Hetta upp grädden i en kastrull. (Om du lyxar till det skrapar du nu ut kornen ur en bit vaniljstång och rör i.)
Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i grädden.
Dra kastrullen av plattan och rör i vaniljyoghurten. Låt krämen kallna och tjockna lite, den skall vara trögflytande.

Bryt bitar av sockerkakan och lägg i botten på glas, droppa på likör och varva kakan med chokladkräm och skivade jordgubbar.
Låt översta lagret vara chokladkräm och stick ner lite jordgubbsskivor på toppen. Ställ svalt ett par timmar.
Visningar:
3598
Sparat:
91

LIKNANDE RECEPT

Jordgubbscoupe recept
Hallonmuffins m..
av zonale
över 2 månader
Jordgubbscoupe
över 2 månader