JORDGUBBSDESSERT

En härlig efterrätt som du snabbt svänger ihop. Den är perfekt efter en god middag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 l färska eller frysta jordgubbar (skivade)
eller delade i kvartar
2 msk brun farin
½ tsk vaniljsocker
2 ½ dl naturell yoghurt, 3%
½ dl lätt crème fraîche eller mascarponeost
½ tsk rivet apelsinskal

Garnering:
hela jordgubbar
färska mynta- eller citronmelissblad

Gör så här

Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över farinsocker och vaniljsocker och blanda väl. Låt det hela stå i kylen tills sockret smält och jordgubbarna saftat sig, ca 20 minuter. Rör om försiktigt någon gång. Blanda yoghurt, crème fraîche eller mascarpone och rivet apelsinskal i en annan skål.

Varva jordgubbar och yoghurtblandning i efterrättsskålar eller höga coupeglas. Garnera med vackra bär och några mynta- eller citronmeliss blad. Servera genast.

Du kan variera efterrätten och strö finhackade nötter eller lätt rostade kokosflingor mellan lagren.
Visningar:
4074
Sparat:
25
Jordgubbsdesser..
över 2 månader
Choklad-jordgub..
av ros
över 2 månader
Jordgubbsdesser
av maxxa
över 2 månader
Jordgubbar med
av Queenie
över 2 månader
Jordgubbsdesser
av tina62
över 2 månader
Italiensk jordg
över 2 månader