Jordgubbsfoccacia med mandel

Foccacian är lätt att baka ut. Gör sedan små fördjupningar i kakan och fyll med mandelmassa och jordgubbar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 foccacia
Jordgubbsfoccacia med mandel

Ingredienser

En sats lös grunddeg (minska
mjölet till 13 dl)

Mandelfyllning:
150 g mandelmassa
75 g smör , rumstempererat
1 ½ msk marsánpulver för kokning

Jordgubbsfyllning:
200 g färska jordgubbar
½ dl strösocker
1 ½ msk maizena majsstärkelse

Pensling:
1 ägg
Pärlsocker
Flagad mandel

Gör så här

Gör grunddegen men minska mängden mjöl till 13 dl vetemjöl.

Dela degen i två delar och baka ut till två runda bullar. Platta till bullarna och kavla ut dem tills de är ca 3 cm tjocka och 18 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 200°.

Mandelfyllning:
Riv mandelmassa fint. Blanda den med, smör och marsánpulver med elvisp till en slät massa.

Jordgubbsfyllning:
Mosa jordgubbarna och blanda med socker och majsstärkelse.

Gör fördjupningar ca 1 ½ cm ner i brödet med jämna mellanrum. Tryck ner mandelfyllningen i hålen. Klicka ut jordgubbsfyllningen över mandelfyllningen.

Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Visningar:
902
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.