Jordgubbskyssar

Dessa spröda havreformar är fyllda med en gräddig vaniljkräm. Bakverken garneras med jordgubbar som doppats i både vit och mörk choklad. Smaka och njut!

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

125 g smör eller margarin
1 dl havregryn
½ dl brun farin
2 dl vetemjöl

Fyllning:
2 dl mjölk
2 äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizenamjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde

Garnering:
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
Ca 20 jordgubbar

Tillbehör:
Små veckade metallformar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 20 veckade metallformar väl. Blanda samman matfett, havregryn, farinsocker och mjöl i en bunke eller matberedare. Arbeta snabbt samman allt till en deg.

Dela degen i 20 bitar. Tryck ut degen i formarna, jämnt och helt upp på kanten. Grädda formarna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter.

Låt kakorna svalna något i formarna. Stjälp sedan upp dem på ett plant underlag. Vänd dem rätt.

Gör garneringen. Smält den vita och den mörka chokladen var för sig. Låt fästena sitta kvar på jordgubbarna. Skölj jordgubbarna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Doppa halva jordgubben i den smälta vita chokladen. Lägg försiktigt jordgubbarna på ett bakplåtspapper. Låt chokladen stelna. Doppa jordgubbarnas andra sida i den mörka chokladen. Låt den stelna.

Gör fyllningen. Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och maizenamjöl i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills massan blir tjock och krämig. Låt krämen kallna. Blanda i vaniljsocker. Vispa grädden. Rör ner den i vaniljkrämen.

Fyll formarna med den gräddiga fyllningen. Dekorera med de chokladdoppade jordgubbarna.
Visningar:
811
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR