Jordgubbsmazariner med rosa glasyr

Fyllda med sommarsmak är dessa jordgubbsmazariner, som kan bakas ut som en tårta om du inte har bakelseformar eller tycker tårtan är enklare. Gräddningstiden blir då ca en halv timme.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 20 st
Jordgubbsmazariner med rosa glasyr

Ingredienser

Mördeg:
½ dl strösocker
100 g smör eller margarin
½ ägg
3 dl extra fint vetemjöl

Fyllning:
300 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Jordgubbar

Glasyr:
½ dl florsocker med jordgubbssmak
1 ½ dl florsocker
2 msk vatten
Bakelse- , t ex mandelmusselformar, eller aluminiumformar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Blanda alla ingredienserna till degen i en bunke. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Klä formarna med mördeg.

Kör mandelmassan mjuk i matberedare. Tillsätt matfettet, lite i taget. Rör försiktigt ner ägg och vaniljsocker.

Fyll formarna med lite mandelfyllning. Lägg på jordgubbar och täck med mandelfyllning. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter, tills mazarinerna känns lagom fasta.

När mazarinerna kallnat vänds de upp och ner på sockrat papper.

Garnering:
Blanda florsocker med jordgubbssmak och traditionellt florsocker med vatten till en jämn massa och stryk på mazarinerna. Dekorera med jordgubbar.
Visningar:
3200
Sparat:
57
Jättegod rabarb..
över 2 månader
Vallmo-och jord
av Fin
över 2 månader
Jordgubbsmazari
av Fin
över 2 månader