Jordgubbsmoussetårta

Jordgubbsmoussetårta.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 10 bita

Ingredienser

100 g smör
175 g mandelmassa
2 ägg
1 msk vetemjöl
1 förp flagad mandel

Mousse:
4 blad gelatin
2 ägg
1 dl socker
4 dl Vispgrädde
2 dl jordgubbssylt
1-1 1/2 liter jordgubbar

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Mixa smör och mandelmassa. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Fördela mandelflagorna i formen. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Smaksätt med jordgubbssylt. Smält gelatinet på svag värme. Låt svalna något. Vänd ner det i smeten.

Ställ halverade jordgubbar i rad längs kanten på formen. Häll i moussen. Låt stå kallt och stelna minst 4 tim, gärna över natten. Garnera tårtan med jordgubbar innan servering.
Visningar:
1714
Sparat:
31
Rabarber & Jord..
av MrsC
över 2 månader
Jordgubbsmousse
av tina62
över 2 månader
Jordgubbsmousse
av MrsC
över 2 månader
Jordgubbsmousse
över 2 månader
Jordgubbsmousse
av AnFi
över 2 månader
Jordgubbsmousse..
över 2 månader