Jordgubbspaj

Inte ett dugg kalorisnål, men den mest underbara paj man kan avnjuta till efterrätt eller bara till kaffet. Prova gärna med andra bär eller frukter, som tex hallon och rabarber!

Betyg (2 röster)
Antal personer
7 st
Jordgubbspaj

Ingredienser

ca 1liter bär
3dl vetemjöl
1dl strösocker
1,5 tesked bakpulver
1/2 tesked salt
175 gram smör
1,5 dl +1 matsked potatismjöl (att strö över bären)

Gör så här

Smält smöret. Blanda alla torra produkter, mjöl, socker, bakpulver och salt, rör om och tillsätt sedan det smälta smöret. Knåda till en deg och bred genast ut den i en pajform. Lägg bären på pajskalet. Blanda sedan socker och potatismjöl och bred ut det över bären, på så sätt blir bären inte så vattniga, villket de ofta kan bli om de är frusna. Placera sedan pajen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt den sedan svalna en stund innan servering. Servera pajen med äkta vaniljsås eller gammaldags vaniljglass. Supergott!!!
Visningar:
8289
Sparat:
89

LIKNANDE RECEPT

Jordgubbspaj recept
Jordgubbspaj me..
över 2 månader
Krämig jordgubb
av Gonta
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Rabarber/jordgu
över 2 månader
Jordgubbspaj me..
över 2 månader