Jordgubbspaj med citronkräm

Enkel och god

Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 8 bitar

Ingredienser

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 msk strösocker
2 - 3 msk vatten

Fyllning:
1 burk 250 g kesella gourmet
1 dl crème fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1 liter jordgubbar (ca 500 g)

Garnering:
citronmeliss
florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225 C . Hacka samman mjöl, matfett och
socker gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta
snabbt ihop allt till en deg

Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner under
gräddningen.
Grädda pajskalet mitt i ugnen 10-12 min. Låt den svalna

Gör fyllningen: rör samman kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.

Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta
jordgubbar så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin
spänst bättre.

Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar, Garnera
pajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.
Visningar:
1204
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Jordgubbspaj recept
Jordgubbspaj me..
över 2 månader
Krispig marängt..
av lennali
över 2 månader
Krämig jordgubb
av Gonta
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Rabarber/jordgu
över 2 månader