Jordgubbspaj med citronkräm

En riktig drömpaj, både smakmässigt och med tanke på arbetsinsatsen! Den goda krämen behöver inte ens kokas, det är bara att röra samman den. Och fylla pajskalet.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-8

Ingredienser

Pajdeg
2½ dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 msk strösocker
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 burk (250g) kesella gourmet
1 dl creme fraiche
1 dl florsocker
Rivet skal av 1 citron
1 liter (ca 500g) jordgubbar

Citronmeliss
Florsocker

Gör så här

1. Börja med pajdegen:
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker gärna i en matbredare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop allt till degen.

2. Tryck ut degen i en lång pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner under gräddningen.

3. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 min. Låt det svalna.

4. Gör fyllningen:
Rör samman kesella, creme fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.

5. Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar, så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin spänst bättre.

6. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.
Visningar:
2433
Sparat:
71

LIKNANDE RECEPT

Jordgubbspaj recept
Jordgubbspaj me..
över 2 månader
Krispig marängt..
av lennali
över 2 månader
Krämig jordgubb
av Gonta
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Rabarber/jordgu
över 2 månader