Jordgubbspaj med citronkräm

Somrigt =)

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl

Pajdeg:
75 g smör el margarin
1 msk strösocker
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 burk (250g) kesella gourmet
1 dl creme fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1 liter (ca 500 g) jordgubbar

Garnering:
citronmeliss
florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Lägg en folieremsa runt pajkanten, så glider den inte ner under gräddningen. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 min. Låt svalna.

Gör fyllningen. Rör samman kesella, creme fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.
Halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar, låt dom tina i kylskåp, då håller de sin spänst bättre.
Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar. Garnera med citronmeliss och sikta över lite florsocker.
Visningar:
902
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Jordgubbspaj recept
Jordgubbspaj me..
över 2 månader
Krispig marängt..
av lennali
över 2 månader
Krämig jordgubb
av Gonta
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Rabarber/jordgu
över 2 månader