Jordgubbspaj med citronkräm

En mycket enkel paj att göra och otroligt god.

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 msk strösocker
2 - 3 msk vatten

Fyllning:
1 burk kesella gourmet
1 dl crème fraiche
1 dl florsocker
Rivet skal av 1 citron
1 liter (ca 500 g) jordgubbar (går även med frysta)

Garnering:
Citronmeliss
florsocker

Gör så här

Börja med pajdegen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.

Tryck ut degen i en låg pajform. Lägg en folieremsa runt degkanten
så att den inte glider ner under gräddningen.

Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 minuter.
Låt det svalna.

Gör fyllningen: Rör samman kesella, crème fraiche, florsocker och citronskal till en smidig kräm.

Halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar så låt dem tina i kylskåp.
Då behåller de sin spänst bättre.

Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar.
Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.
Visningar:
3951
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Jordgubbspaj recept
Jordgubbspaj me..
över 2 månader
Krispig marängt..
av lennali
över 2 månader
Krämig jordgubb
av Gonta
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Jordgubbspaj
över 2 månader
Rabarber/jordgu
över 2 månader