Jordgubbssnö

Jordgubbar förknippar vi gärna med sommaren. I Sydeuropa tänker man på vinterns snö och bjuder dem i en fluffig driva av hårdvispad äggvita.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 liter färska jordgubbar
6 msk strösocker
3 äggvitor
Citronmeliss eller mynta

Gör så här

Skölj jordgubbarna, snoppa dem och torka dem lätt på hushållspapper. Mosa jordgubbarna med en gaffel eller kör dem en kort stund i matberedare/mixer till ett grovt mos.

Blanda jordgubbarna med hälften av sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt resten av sockret och vispa lite till.

Blanda äggvitesmeten med jordgubbsmoset, häll upp i höga glas och låt stå kallt en stund. Garnera med en kvist citronmeliss eller mynta.

Servera gärna med lite vispad grädde. Du kan också bjuda jordgubbssnö i spröda glasstrutar eller till nygräddade våfflor.
Visningar:
1281
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.