Jordgubbssorbet

Denna fräscha jordgubbssorbet är tillagad helt utan mejeriprodukter.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 - 1½ dl strösocker
2½ dl vatten
500 g färska jordgubbar
2½ dl tofu crème fraiche
1 stor äggvita (valfritt)

Garnering:
Jordgubbar

Gör så här

Blanda socker och vatten i en kastrull och värm det på svag värme under omrörning tills sockret smälter, ca 4 minuter. Öka värmen och koka upp blandningen i 5 minuter. Låt svalna och låt stå i kylen i en timma.

Skölj och rensa jordgubbarna. Spara 6 bär till garneringen. Kör resten av bären i en mixer till en jämn puré. Täck över och kyl jordgubbspurén i kylskåpet tills sockerlösningen är genomkyld. Rör om tofun till en jämn kräm och kyl sedan även tofun.

Blanda sockerlösning, jordgubbspuré och tofu i en låg plastburk. Frys tills blandningen är till hälften fryst, ca 1½ timme. Rör om väl.

Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner den i jordgubbsblandningen. Täck över och frys ytterligare 1½ timme. Rör om då och då med en gaffel.

Garnera med jordgubbar.
Visningar:
2277
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Jordgubbssorbet recept
Chokladfondant ..
av Fin
över 2 månader
Rosa frukostsmo
över 2 månader
Jordgubbsscropi
av bikbok
över 2 månader
Jordgubbssorbet
av Queenie
över 2 månader
Marinerade jord
över 2 månader
Hallon- och jor
av Fin
över 2 månader