Jordgubbstårta

En saftig och god sommartårta.

Betyg (4 röster)
Antal personer
8-10

Ingredienser

BOTTEN:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potat5ismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
margarin eller smör till formen.
FYLLNING 1:
1½ dl jordgubbssylt
1 dl créme fraiche
1 msk florsocker
FYLLNING 2:
1 dl jordgubbssylt
1½ dl vispad grädde
50-60 g riven mandelmassa
GARNERING:
5 dl grädde
250 g färska jordgubbar ( eller annan frukt )
2 msk hackade pistagenötter
några blad citronmeliss

Gör så här

BOTTNARNA:
Smörj och bröa en rund form som rymmer ca 2½ liter och är 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölsorterna och bakpulver och vänd ner i smeten.
Rör försiktigt tills smeten blir slät.
Häll den i formen.
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 minuter.
Stjälp upp kakan efter några minuter.
Låt den kallna på galler under bakduk innan den delas i tre bottnar.
FYLLNINGEN 1:
Creme fraiche och florsocker vispas med elvisp.
Bred ut jordgubbssylten på nedersta bottnen och sedan créme fraichekrämen.
Lägg nästa botten över.
FYLLNING 2:
Blanda grädde och mandelmassa.
Bred sylt över anslaget och sedan mandelgrädden.
Lägg sista anslaget över.
GARNERING:
Bred lite vispad grädde över tårtan.
Spritsa resten av grädden runt kanterna och ett rutmönster ovanpå tårtan.
Skär jordgubbarna i halvor och lägg dem i rutorna.
Strö pistagenötter över och dekorera med lite citronmeliss.
Visningar:
3205
Sparat:
93

LIKNANDE RECEPT

Jordgubbstårta recept
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Snabb maräng- o
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Grädd- och jord
över 2 månader