Jordgubbstårta med maräng

Tårtan är täckt med maräng istället för grädde.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 tårta

Ingredienser

4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 msk kokande mjölk eller vatten

Till formen:
Smör eller margarin
Skorpmjöl eller kokos

Maräng:
3 äggvitor
3/4 dl strösocker

Fyllning och garnering:
1 liter jordgubbar
Socker efter smak

Gör så här

Smörj en vid slät kakform och bröa den eller strö den med kokos.

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret samt den varma vätskan.

Häll smeten i formen och grädda kakan ca 40 minuter.
175 grader. Värmen kan eventuellt ökas något efter drygt halva tiden.

Rensa jordgubbarna och ta undan de vackraste bären till garnering. Mosa resten med lite socker.

Vispa äggvitorna lätt. Tillsätt sockret skedvis och fortsätt att vispa tills marängen är styv.

Bred bärmoset på den färdiga sockerkakan och täck med fluffig maräng. Sätt in kakan och låt marängen få lite färg. 175 graeder, 5-10 minuter.

Garnera tårtan med de heta jordgubbarna.
Visningar:
7671
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Jordgubbstårta recept
Marängäppelkaka
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Snabb maräng- o
över 2 månader
Jordgubbstårta..
över 2 månader
Grädd- och jord
över 2 månader