Jordnötskaka

Jordnötter är inte bara goda som "snacks" utan passar även i bakverk av olika slag. Som i den här underbara jordnötskakan med härlig och seg topping.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

Botten:
75 g jordnötssmör
1 dl, ca 50 g, osaltade jordnötter
2 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Topping:
1 dl, ca 50 g, osaltade jordnötter
50 g jordnötssmör
½ dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Gör så här

Börja med bottnen. Sätt ugnen på 200 grader. Smält jordnötssmöret i en kastrull eller i mikron. Låt svalna.

Grovhacka jordnötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.

Tillsätt mjölblandning, jordnötshack, jordnötssmör och mjölk i äggvispet.

Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, häll smeten i formen.

Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

Gör toppingen: Hacka jordnötterna. Blanda jordnötshack, jordnötssmör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull.

Värm massan under försiktig omrörning tills den har tjocknat något. Bred toppingen över kakan. Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter eller tills glasyren har fått fin färg.

Låt kakan svalna något. Ta loss kakan ur formen och låt den svalna på ett galler.
Visningar:
2368
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Jordnötskaka recept
Jordnötskaka i ..
av Bodil56
över 2 månader
Amerikanska jor
av anenik
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader