Jordnötskakor

Blir mycket godare om man gör dem själv än om man köper dem. Jordnötssmör med bitar i ger bäst smak.

Betyg (1 röst)
Antal personer
26 st
Jordnötskakor

Ingredienser

125 g smör
1 ½ dl jordnötssmör
2 3/4 dl socker
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
1 krm salt
3 1/4 dl havregryn

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda smör och jordnötssmör i en skål.
Vispa i sockret och sedan ägget och vaniljsockret.
Blanda ner vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och havregryn. Rör till en kladdig smet.

Klicka ut smeten i matskedsstora klickar, lämna gott om utrymme mellan eftersom kakorna flyter ut i ugnen. 8-10 st per plåt är lagom.

Platta till kakorna en aning med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Låt vila på plåten ett par minuter och låt sedan svalna på galler.
Visningar:
7530
Sparat:
67

LIKNANDE RECEPT

Jordnötskakor recept
Amerikanska jor..
av anenik
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jockes Cafékako
av Juaqin
över 2 månader