Jordnötskakor

En snabbakad, godissmakande kaka som det blir många av. Jordnötssmöret ger en spännande smakbrytning á la Amerika.

Betyg (3 röster)
Antal personer
Ca 35 st
Jordnötskakor

Ingredienser

Botten:
1 ½ dl brun farin
1 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 dl jordnötssmör
1 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
100 g grovt hackad mörk choklad

Glasyr:
75 g smör
75 g grovt hackad mörk choklad
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
1 dl grovt hackade jordnötter

Gör så här

Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör farin, socker, smör och jordnötssmör smidigt. Tillsätt ägget och rör ner det i smeten.

Blanda vetemjöl, bikarbonat och choklad och rör ner det i smeten. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna, 25 x 35 cm. Grädda 25-30 minuter.

Glasyr:
Låt smöret smälta i en kastrull. Ta det från värmen, blanda ner chokladen och låt den smälta i smöret.

Blanda ner florsocker och vaniljsocker. Bred försiktigt ut glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö över jordnötter.

Låt kakan kallna och skär den i rutor.
Visningar:
10454
Sparat:
172

LIKNANDE RECEPT

Jordnötskakor recept
Amerikanska jor..
av anenik
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jordnötskakor
över 2 månader
Jockes Cafékako
av Juaqin
över 2 månader