Jubileumssmörgåstårta

En mycket god smörgåstårta

Betyg (5 röster)
Antal personer
16-18
Jubileumssmörgåstårta

Ingredienser

12 skivor längdskuret vitt formbröd

Fyllning 1 + 3 :
2 burkar tonfisk
1 ½ dl majonnäs
2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
2 msk svensk senap
Salt
Peppar

Fyllning 2 :
1 tub böcklingkräm
3 hårdkokta ägg
1 liten knippa dill

Garnering:
2 dl majonnäs
Ca: 10 skivor rökt lax
750 g räkor med skal
1-2 kiwifrukter
4 cocktailtomater
Gurka
Persilja
Dill

Gör så här

Låt tonfisken rinna av. Smula sönder den. Rör samman tonfisken med majonnäs, creme fraiche, chilisås, och senap till fyllning 1 och 3.

Lägg tre brödskivor som botten och bred cirka hälften av tonfiskkrämen över. Täck med tre nya skivor bröd på andra ledden.

Bred böcklingkrämen över brödet. Skala och hacka äggen. Fördela dem ovanpå. Klipp över dill. Täck med tre skivor bröd som läggs parallellt med de första.

Bred resterande tonfiskkräm över. Täck med de tre sista brödskivorna parallellt med andra lagret. Putsa kanterna. Bred majonnäs runtom och över hela tårtan.

Garnera.
Visningar:
11217
Sparat:
294

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.