Julcheesecake

En krämig kaka, med smak av pepparkakor, som passar i december.

Betyg (0 röster)
Antal personer
7-8

Ingredienser

Botten:
100 gram smör
200 gram pepparkakor
Fyllning:
3 ägg
1 dl socker
400 gram philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
Topping:
2 dl creme fraiche
1 msk socker
Garnering:
lingon eller lingonsylt

Gör så här

Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och tillsätt matfettet.
Lägg ett bakpapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Tryck ut smulorna till en botten med hjälp av en sked.
Vispa ägg och och socker pösigt. Tillsätt färskosten i äggvispet och vispa till en slät smet. Därefter så tillsätts vaniljsocker och citronsaft. Häll smeten i formen och grädda den i 200 grader i ca 45 minuter.
Låt kallna, Rör ihop toppingen och bred över kakan. Garnera till sist med lingonen eller värm 1½ dl lingonsylt på svag värme och bred över kakan.
Visningar:
4155
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.