Julens saffransmums

Julmums

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8
Julens saffransmums

Ingredienser

Saffransbotten:
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
1 paket saffran

Chokladgrädde:
2 dl vispgrädde 40 % eller vispgrädde med lång hållbarhet
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Tillbehör:
3 dl vispgrädde 40 % eller vispgrädde med lång hållbarhet
Vaniljsocker
Maränger, grovt krossade
Flagad mandel, rostad
Röd eller vit marsipan

Gör så här

Saffransbotten:
Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen och vattnet med saffranet i smeten.

Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i 200° C, i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Strö rikligt med socker över kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite vatten. Låt den svalna under långpannan.

Chokladgrädde
Vispa grädden hårt. Blanda i kakao och vaniljsocker och vispa lätt. Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.

Tillbehör
Vispa grädde med vaniljsocker. Skär rulltårtan i 6–8 bitar. Ställ dem på högkant på assietter. Kavla ut marsipan på en lätt mjölad bänk.

Skär långa rektanglar som täcker kanterna på de små tårtbitarna. Spritsa över vaniljgrädde och ”snöa” över maränger samt mandel.
Visningar:
4169
Sparat:
65

LIKNANDE RECEPT

Saffransmums
av Algot
över 2 månader