Julig glassdelikatess

kan säkert avnjutas andra tider på året också

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

1 påse ( 200 g) torkad exotisk blandfrukt
1/2 påse ( 125 g) torkade hackade dadlar
100 g cocktailkörsbär
1/2 dl fruktjuice
(en skvätt rom)
2 l vaniljglass
1 dl vispgrädde
50 g mandelspån

Gör så här

Hacka de torkade frukterna, dadlarna och körsbären. Blanda frukterna med saften (och rommen). Täck med färskfolie och låt blandningen ta smak några timmar.
Rosta mandelspånen i torr, het stekpanna.
Låt glassen bli lite mjukare och rör den smidig med en trägaffel eller elvsip. Vispa grädden.
Blanda glass, mandel, vispgrädde och fruktblandning.
Häll i en ringform av silikon och jämna till ytan. Täck med färskfolie. Frys till nästa dag.
Stjälp upp delikatessen, garnera med körsbär och servera med chokladsås.
Visningar:
665
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Chokladsås
över 2 månader