Julkorv

Trevligt pyssel om man är två i köket.

Betyg (0 röster)
Antal personer
24 st

Ingredienser

1,5-1,7 l mjölk
1 kg potatis
1 kg nöt (högrev, märgpipa, benfritt)
1 kg fläsk (bog, benfritt)
1 kg späck
2-4 msk salt
5 tsk stött kryddpeppar
3 tsk stött vitpeppar
16 g (1 burk) timjan
10 m krokig fjälster (spolas o läggs i blöt över natten)
Till ingnidning:
4 msk salt
2 msk socker
4 tsk salpeter

Gör så här

koka mjölken o låt svalna skala potatis o koka i 10 min (ska ej vara genomkokt) Putsa kött o fläsk, ta bort hinnor o senor Kör köttsorterna 3 ggr genom köttkvarnen på mellanskivan Putsa späck o kör genom köttkvarnen Kör den kokta avsvalnade potatisen genom köttkvarnen kör ut det sista från kvarnen m j a ett fuktat smörpapper Blanda kött, fläsk, späck, potatis, kryddor i en stor bunke, späd med mjölken lite i sänder. Blanda smeten väl utan att fettet rinner ut. Korvsmeten ska vara ganska lös, då blir korven godast. Trä upp fjälstret på korvhornet o stoppa korvarna ganska löst. Blir det för fast spricker korven lätt. Spola av korvarna o gnid in den med salt-sockerblandningen. Låt korven vila övertäckt o kallt en natt innan den fryses in. Kokning: Korven pickas lätt med nål o läggs i kallt vatten utan salt som får sjuda upp, skumma o lägg i lagerblad o 5 vitpeppar + 5 kryddpepparkorn. Låt sjuda i 20 min. Klart att äta.
Visningar:
2216
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Julkorv recept
Julkorv, mammas
av LEDIVO
över 2 månader
Köttkorv till j..
av Disen
över 2 månader
Gratinerat pota
av evaldo
över 2 månader
Gammaldags julk
av boz1965
över 2 månader
Julkorv - Köttk
av bernit
över 2 månader
Fattigkorv
av siricit
över 2 månader