Julmums

Inte gott bara till jul förstås

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st
Julmums

Ingredienser

4 dl strösocker
0,75 dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett

Garnering:
4 dl kokosflingor
1 msk kakao
3 ½ dl karamellströssel

Gör så här

Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandningen.

Vispa alltsammans med elvisp i ca 30 minuter till en pösig smet.

Blanda kokosflingor och kakao. Forma små bollar av smeten och vänd hälften av dem i kokos/kakao och hälften i karamellströssel.
Visningar:
1693
Sparat:
52

LIKNANDE RECEPT

Julens saffrans
över 2 månader