Julsill med apelsin och saffran

Älskar alla sorters sill

Betyg (1 röst)
Julsill med apelsin och saffran

Ingredienser

500 g urvattnad sillfilé
10 kryddpepparkorn
strimlat skal av en halv apelsin
1/2 röd lök
3/4 dl ättiksprit
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
1 pkt saffran ( 1/2 gram)

Gör så här

Krossa kryddpepparkornen. Strimla apelsinskalet. Skala och skiva rödlöken. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Blanda ner den krossade pepparn, apelsinskal, lagerblad och saffran. Låt kallna. Skär sillen i bitar och varva den med löken i en glasburk. Häll på lagen. Täck över och låt stå svalt ca 1 dygn.
Visningar:
9233
Sparat:
124

LIKNANDE RECEPT

Krämig löjromss
av UllaC
över 2 månader
Julsill under t
av lennali
över 2 månader
Paj på Allerum
av MrsC
över 2 månader
Matjeslyx
av UllaC
över 2 månader
Krämig julsill
av tiapia
över 2 månader
Julsill
av tina62
över 2 månader