Jultiramisu

Julgott

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st
Jultiramisu

Ingredienser

200 g fazer ögon ljus choklad
4 äggulor
4 msk florsocker
1 tsk kanel, mald
500 g mascarponeost
1 dl marsalavin
4 äggvitor
1 msk strösocker
5 Savoiardikex
1 dl espressokaffe
Fazer ögonkakao, att pudra på toppen

Gör så här

Vispa äggulor, florsocker och kanel fluffigt. Blanda mascarpone och marsalavin, rör ihop med äggsmeten och smält choklad. Vispa äggvitorna och strösocker till ett fast skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.

Bryt Savoardikexen i två delar och doppa hastigt i espresso, varva smeten med kex i formar eller glas. Pudra med kakao och toppa gärna med hyvlad fazer ögon 70% premium choklad.

Tiramisun kan förvaras i kyl upp till 3 dagar om den är väl inplastad.
Visningar:
2927
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR