Källarfranska

Njut dem nybakade till en fräch sallad.

Betyg (2 röster)
Antal personer
25 st

Ingredienser

25 g jäst
5 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
4 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Tillsätt 37 gr varmt vatten och rör tills jästen löser upp sig.
Tillsätt olja, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar.
Rulla ut varje del till en rulle och vänd i vetemjöl.
Skär i bitaroch lägg på plåt med bakpapper.
Låt jäsa i 30 min. Grädda i mitt i ugnen i 225 gr ca 8 min.
Visningar:
1273
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Källarfranska recept
Franskbullar, k..
av Cina78
över 2 månader
Läckert matbröd
över 2 månader
Källarfranska
över 2 månader
Källarfranska ā
av Fetgnu
över 2 månader
Katarinas källa..
av kmilic
över 2 månader
Lax och kräftst
över 2 månader