Källarfranska

Jättegoda...

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 25 st

Ingredienser

5 dl vatten
50 g jäst
½ dl olja
2 tsk salt
4 dl rågsikt
drygt 1 liter vetemjöl

Gör så här

Värm vattnet till fingervarmt ca: 37 grader. Rör ut jästen i vattnet i en degbunke. Tillsätt olja, salt och rågsikt. Arbeta in mjölet till lagom fast och kladdfri deg som släpper bunkens kanter. Använd gärna maskin för bästa möjliga bearbetning.

Strö över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek ca: 30 minuter.

Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig. Dela i 5 delar och forma varje del till en längd. dela varje längd i 5 bitar. Vänd varje bit i lite mjöl och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.

Täck med bakduk och låt jäsa ca: 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca: 10 minuter.
Visningar:
1312
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Källarfranska recept
Franskbullar, k..
av Cina78
över 2 månader
Läckert matbröd
över 2 månader
Källarfranska
över 2 månader
Källarfranska à
av Fetgnu
över 2 månader
Katarinas källa..
av kmilic
över 2 månader
Lax och kräftst
över 2 månader