Källarfranskor

Gott vardagsbröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 dl ljummet vattten (37grader)
25 gram jäst
1 msk olja
½ tsk salt
½ msk socker
Ca 5-6 dl vetemjöl special

Gör så här

Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
Tillsätt salt,socker & oljan.
Arbeta efter hand i mjölet till en smidig deg.
Rulla till enlängd,skär i bitar & lägg på smord plåt.
Strö lite mjöl över bullarna så får du en trevlig yta.
Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Grädda i 250 grader tills de är gyllenbruna.
Låt de svalna på galler utan bakduk så få de en hårdare yta eller med bakduk över om du gillar mjukare yta.
Visningar:
1292
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Läckert matbröd
över 2 månader
Franskbullar, k
av Cina78
över 2 månader
Källarfranska
över 2 månader
Källarfranska à
av Fetgnu
över 2 månader
Katarinas källa..
av kmilic
över 2 månader
Lax och kräftst
över 2 månader