Kärleksmums

Älskad klassiker med kaffeglasyr och kokos. Baka i långpanna och skär i stora rutor.

-1 plåt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st

Ingredienser

5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt . mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70 %
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Visningar:
1733
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Kärleksmums recept
Vita kärleksmum
av Ackis
över 2 månader
Kärleksmums med
över 2 månader
Cookies n' crea
av tina62
över 2 månader
Kärleksmums
av lennali
över 2 månader
Idas bästa kärl..
av idaj_2
över 2 månader