Kål- och morotskaka

Kalorisnål, god och nyttig

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-6
Kål- och morotskaka

Ingredienser

2 större morötter
c a 300 g vitkål ( eller kålrot )
1 lök
4 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk koriander
½ tsk kajennpeppar
2-3 äggulor
4 äggvitor

Gör så här

Riv morötter, kål och lök på grova rivskivan på matberedaren.
Rör samman grönsakerna, mjöl, bakpulver och kryddor samt äggulorna.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det försiktigt i smeten.
Häll smeten i en ugnsfast form, gärna med löstagbar kant.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
Servera som tillbehör till kyckling eller något annat kött.
TIPS! Krydda gärna med kryddor du tycker om.
Visningar:
3425
Sparat:
112

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
Brorsans morots..
över 2 månader
Morotskaka..
över 2 månader
Smarrig morotsk
över 2 månader
Morotskaka ligh
över 2 månader
Nyttig morotska
över 2 månader
Morotskaka i lå
över 2 månader