Kåldolmar

En riktigt mumsig maträtt

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

0,5 Kg Köttfärs
1 st kålhuvud (vitkål)
1 dl grötris (kokas enl. förpackningen)
1 st köttbuljongtärning
1 msk köttfärskrydda
2 msk smör
1 kg potatis
1 hg rårörda lingon

Gör så här

Koka ett Kålhuvud i rikligt med saltat vatten, tills den börjar mjukna. Man kan lossa ett blad i taget under koktiden.
Blanda 500 gram Blandfärs med 2 dl kokt Grötris. Koka upp en Köttbuljongtärning i 2 dl vatten, häll denna i smeten krydda med Köttfärskrydda och salt. Blanda smeten väl . Vänd Kålbladen på mage och skär ner nervtråden längst ner med att föra kniven liggande efter kålbladet. Lägg en rulad stor klick av smeten på bladet och rulla in den i bladet. Stek Kåldolmarna i smör, när de börjar få färg, så häll över lite sirap på varje kåldolm och stek färdigt i Ugnsform. Skölj ur stekpannan med vatten och häll denna i ugnspannan. Stek i ugn i 225 " i ca 20 min. Potatis och rårörda Lingon till. Mums.
Visningar:
5699
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Kåldolmar recept
Falska kåldolma..
av MrsC
över 2 månader
Vegansk kålpudd
över 2 månader
Vegetariska kål
av UllaC
över 2 månader
Kåldolmar
av areti
över 2 månader
Lammdolmar i to
av jas65
över 2 månader
Kåldolmar med s..
över 2 månader