Kåldolmar mango chutney med crème fraiche

Lite annorlunda kåldolmar

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Dolmarna:
400 g färs
1 hackad gul lök
3 msk mango chutney
1 tsk chilipulver
1 msk spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
Smör till stekning
Salt
Peppar
12-16 st blad savoykål eller vitkål
2 msk sweetchilisås

Sås:
2 dl crème fraiche vitlök

Tillbehör:
2 dl korngryn
2 dl vatten
2 tomater
2 rödlökar
1 gurka
1 dl hackad persilja
2 msk hackad mynta
Rivet skal från 1 citron
Citronsaft från 1 citron
4 msk olivolja
Salt
Peppar

Gör så här

Sjud kålen i rikligt med vatten tills den mjuknar.

Fräs löken och färsen i smöret blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Rulla in några matskedar färs i kålbladen till dolmar och lägg i smörad form ringla över sweetchilisåsen.

Koka korngrynen i vattnet ca 10 minuter eller tills en mjuknar. Klyfta och kärna ur tomaterna skär löken i tunna båtar och gurkan i bitar. Blanda samman allt och smaka av med salt och peppar.

Grädda dolmarna i ugnen ca 10- 15 minuter i 200 grader eller tills de fått fin färg rör ihop såsen och servera.
Visningar:
1442
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Kåldolmar recept
Falska kåldolma..
av MrsC
över 2 månader
Vegansk kålpudd
över 2 månader
Vegetariska kål
av UllaC
över 2 månader
Kåldolmar
av areti
över 2 månader
Lammdolmar i to
av jas65
över 2 månader
Kåldolmar med s..
över 2 månader