Kålpudding

mycket god tycker vi med lingonsylt till

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

800 g vitkål
2 gula lökar
400 g mager nötfärs( max 10%)
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm vit-eller svartpeppar
1 tsk timjan
½ dl hackad persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.
Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull
på svag värme 5-8 min.
Häll av kokvattnet. Blanda färsen med tomaterna,salt,
kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök
med färsen i en ugnssäker form, översta lagret skall vara
kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda
puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk
och färsen kokt ca 30 minuter. Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader.
Låt rätten stå i ugnen tills ytan har fått
fin färg ca 10 min.
Servera med kokt potatis, inlagd gurka, lingon sylt
Visningar:
2501
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding à la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader