Kålpudding

Jätte god

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

2,25 kg vitkål
3 msk ljus sirap
1,2 kg köttfärs
1,5 tsk salt
3 krm malen svartpeppar
3 krm malen kryddpeppar
3 tärningar köttbuljong
9 dl vatten

Gör så här

Strimla vitkålen och bryn den lätt i margarin. Rör ner sirapen. Låt kallna.

Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs och kålen.

Lägg blandningen i ugnssäker form/ar. Lös upp buljongen i varmt vatten. Häll över buljongen.

Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 minuter. Servera med kokt potatis och lingonsylt
Visningar:
1114
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader