Kålpudding

God husmanskost

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500-600 g blandfärs (eller fläskfärs)
1 normalstort vitkålshuvud (ca 1,5 kg)
1 Ŋ dl skorpmjöl
2 dl mjölk
salt och peppar
margarin

Gör så här

Hacka kålen och förväll den i lättsaltat vatten i ca 30 min.
Blanda färsen med skorpmjöl, mjölk, salt och peppar.
Smörj en eldfast form.
Lägg hälften av kålen i formen.
Bred över färsen och täck med resten av kålen. Lägg på några klickar margarin. Sätt in i ugnen på 175 grader i 45 min.
Visningar:
1877
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader