Kålpudding

Kålpudding med få ingredienser.

Betyg (9 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 gram blandfärs
1 st ägg
0,25 st vitkålshuvud
1 msk matfett
3 msk sirap
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 dl vatten

Gör så här

1. Blanda samman köttfärs, salt, peppar och ägg i en bunke.
2. Strimla vitkålen och fräs i matfett. När den börjar mjukna häll över sirapen och fräs med en liten stund.
3. Blanda samman vitkålen och färsblandningen och lägg i en smord ugnsfast form.
4. Häll över vattnet och tillaga i ugnen i 225 grader ca 40 minuter.

Serveringsförslag
Kokt potatis, brunsås och lingonsylt
Visningar:
4694
Sparat:
233

LIKNANDE RECEPT

Kålpudding recept
Mors kålpudding
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding ā la
över 2 månader
Kålpudding
av evaldo
över 2 månader
Kålpudding när
över 2 månader
Kålpudding
av MrsC
över 2 månader
Kålpudding
över 2 månader